Stereoscape

Blog

Miten luoda CAD-malleista mukaansatempaavia 3D-tuote-elämyksiä?

(last update 2 years ago)

Useiden yritysten tuotteista on olemassa iso kirjasto insinöörien tekemiä CAD-malleja, joita ei ole vielä hyödynnetty markkinoinnillisesta näkökulmasta tuotteiden toimintojen ja prosessien visualisoinnissa. Suuret ja monimutkaiset laitteistot on hankala kuljettaa paikasta toiseen, eikä niitä useinkaan voida näyttää tositoimessa ilman ympäröivää puitteistoa, jolloin tuotteen toiminnallisuuksien ymmärtäminen saattaa jäädä puheen ja esitteiden varaan. Tällöin realistisen tuote-elämyksen luomiseksi voidaan käyttää 3D -visualisointia, joka tuo näkymättömät prosessit näkyviin, ja luo tarinankerronnasta interaktiivista, helppoa ja visuaalisesti kiinnostavaa ja saa yrityksen erottumaan kilpailijoista immersiivisen teknologian avulla.

Kuinka lähteä liikkeelle sisällöntuotannon prosessissa ja luoda CAD-malleista interaktiivisia 3D-tuote-elämyksiä?

Workshopit

Paras tapa aloittaa 3D-visualisointiprojektin suunnittelu on istuttaa samaan pöytään projektin tuottajat, suunnittelijat, tekniset osaajat, sekä asiakasyrityksestä ne henkilöt, jotka eniten työkalua työssään käyttävät. Workshopin aikana tutkitaan perinteisiä käytäntöjä, törmäytetään asiakas uusiin teknologioihin, ideoidaan, luodaan paperille prototyyppejä sekä lopulta luodaan kattava raportti projektin stepeistä, kustannuksista ja aikataulusta.

Visualisointiratkaisun workflow

Konkreettinen sisällöntuotannon prosessi alkaa usein oikeiden CAD-mallien metsästämisestä, jonka jälkeen 3D-malli tuodaan 3D-ohjelmistoon, jossa poistetaan osat joita ei haluta nähdä, sekä luodaan visualisointi ja animaatiot niille osille, jotka halutaan näyttää.

Työ on aktiivista tuottajien ja insinöörien vuoropuhelua. 3D-mallin osille määritetään materiaalit, tekstuurit, keskipisteet, pinnan suunnat sekä liikeradat, jotka luodaan realistisiksi todellisuutta vastaaviksi toiminnoiksi. Ohjelmistossa myös luodaan näkymättömät prosessit, kuten ilman liike, kaasu ja nestevirtaukset putkien sisällä.

Valmis aineisto viedään haluttuun tiedostomuotoon, jonka jälkeen se on avattavissa visualisointisovelluksessa.

Miten löytää omaan tarkoitukseen sopiva visualisointiratkaisu?

Visualisointiratkaisuita on useita, joista esiteltyinä alla muutamia:

  1. Onu One – Interaktiivinen 3D-myyntityökalu on erityisen hyvä myynnin ja markkinoinnin tukena
  2. WorldViz – Virtuaalitodellisuussovellus markkinointi-, koulutus ja suunnittelutarkoituksiin
    • Sitting VR – katsoja voi istua tuoliin ja sukeltaa tuotekierroksen kyytiin hop on hop off -tyyliin
    • Projection VR – tuotenäkymä voidaan taustaprojisoida kankaalle
    • Walking VR – näkymän tai tuotteen sisällä voidaan kävellä
  3. Pelimoottorilla toimivat interaktiiviset 3D-visualisointityökalut
    • Näkymän ohjaus mobiililaitteella – zoomaa sisään, näytä eri tuotetoiminnot, räjäytyskuvat, valmiit tuoteanimaatiot
    • VR-näkymä Oculus Rift tai Google Cardboard

Mitä hyötyjä 3D-visualisointi tuo eri liiketoiminnan osa-alueilla?

Kun alusta on kerran tehty, voidaan sitä helposti muokata muihin markkinoinnin ja myynnin tarpeisiin ja hyödyntää esimerkiksi messuilla, muissa markkinointitapahtumissa, myynnin työkaluna, tuotekoulutuksessa tai vaikkapa muotoilijan tai insinöörien tuotesuunnittelun tukena. Ohessa esimerkki kuinka 3D-visualisointia voidaan hyödyntää myynnin tarpeisiin:

– Laura

Share this article
Facebook
Twitter
LinkedIn

Read more

Stereoscape mukana Logistiikkamessuilla 11.-12.9.

Stereoscape on mukana kumppaninsa TeamViewerin kanssa Suomen merkittävimmässä logistiikka-alan messutapahtumassa. Messuilta saat apua logistiikka- ja koko toimitusketjun hallintaan, varastonkiertoon sekä logistiikan ulkoistamiseen. Ständillämme pääset laittamaan

Read More

Order our newsletter