Vuorovaikutteinen visualisointi vahvistaa tuotemarkkinointia

Share this article
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Kun mikä tahansa yritys kehittää hienon ja kilpailukykyisen tuotteen, mietitään samaan aikaan, miten tuo mainio tuote markkinoidaan ja myydään ja miten siinä hyödynnetään visualisointia. Varsin usein turvaudutaan esitenippuihin, joihin painetaan laadukkaita valokuvia. Entistä enemmän visualisoinnissa käytetään liikkuvaa kuvaa, videona tai animaationa, joka havainnollistaa ja opastaa tuotteen erinomaisuuteen niin omaa henkilöstöä kuin asiakkaita. Käsikirjoituksessa pohditaan, mitä tuotteen ominaisuuksia ja hyötyjä halutaan korostaa ja miten monikäyttöisesti videota voidaan hyödyntää koko tuotteen elinkaaren ajan.

Yhä useammin fokuksessa on tuotteen tarina. Sosiaalisina olentoina meidät on ohjelmoitu muistamaan paremmin tarinoita kuin kuivaa dataa ja numeroita, ja tarinankerronta tehoaa myös tuotemarkkinoinnissa. Mutta tärkeistä ominaisuuksista ja kilpailjoista erottavista yksityiskohdista pitäisi myös kertoa kiehtovasti. Miten yhdistää tarinat ja kovat faktat?

Tämä onnistuu, kun visualisointiin liitetään vuorovaikutus. Vuorovaikutteinen visualisointi ja interaktiiviset tuoteanimaatiot mahdollistavat monipuoliset tuote-esittelyt, joissa tuotteen tarina ja tuotetieto yhdistyvät kiinnostavasti ja elämyksellisesti. Powerpoint-esitysten sijaan rikastetaan asiakastapaamisia vuorovaikutteisella visualisoinnilla, jonka avulla läpivalaistaan tuote yksityiskohtia myöten: tutkitaan pyörittämällä kolmiulotteista tuotetta eri vinkkeleistä, zoomataan niihin yksityiskohtiin, jotka kiinnostavat, räjäytetään tuote osikseen ja sukelletaan tuotteen tai prosessin sisään. Kerrontaa voi jatkaa infotekstien kautta, jolloin kuvien takaa löytyvät välittömästi asiatiedot, numeroarvot, käyttöohjeet ja esitteet.

Tutkimukset todistavat, että vuorovaikutteinen visualisointi herättää huomion ja lisää elämyksellisyyttä. Vuorovaikutteinen visualisointi kiinnostaa, on mieleenpainuvaa ja uskottavaa sekä antaa asiakkaille positiivisen kuvan yrityksen tavasta toimia. Substanssiosaaminen välittyy asiakkaalle osana tuotteen tarinaa. Myyntipuskun tilalle syntyy vuoropuhelua, jolla autetaan asiakasta ymmärtämään päätöksentekoon vaikuttavat yksityiskohdat. Monimutkainen muuttuu selkeäksi. Ja kun tuotteita ei vaikkapa kokonsa takia voi kuljettaa mukana, on virtuaalisesta tuote-esittelystä saatava irti kaikki mahdollinen. Asiakkaan aika on laatuaikaa myyjälle.

Kaiken takana on tietysti digitalisaatio. Uudet digitaaliset työkalut mahdollistavat uudet tavat toimia. Suomi kaipaa digitaalista hyppyä, ja tämä loikka olisi nyt markkinoinnissa ja myynnissä tarjolla vuorovaikutuksella vahvistetun visualisoinnin avulla.

Eilen

 • Tekstit
 • Valokuvat
 • Virallinen
 • Staattinen
 • Monologi
 • Faktat
 • Kompleksisuus

Tänään

 • Grafiikka
 • Video
 • Sosiaalinen
 • Dynaaminen
 • Dialogi
 • Tarinat
 • Selkeys

Tavoitteena on nostaa kovassa kilpailussa huomioarvoa, parantaa muistettavuutta, erottua eduksemme ja tuoda vaativaan kansainväliseen myyntityöhön uusia keinoja. Tässä myynti-insinöörien vakavasti otettava viesti samasta asiasta:

– Juuso

Read more

Team member Karoliina Leisti

Boosting MedTech training and after-sales services with augmented reality

With travel restrictions and physical distancing widely adopted as measures to tackle the global Covid-19 crisis, many sectors of society have had to expedite their digitisation plans and look at more effective ways for remote working. But there are also many essential service workers who can’t do their jobs remotely. How can we assist them in these exceptional times?

In this blog, Stereoscape’s Karoliina Leisti discusses how augmented reality and other digital interactive technologies can help boost learning, installation and maintenance functions in the MedTech sector.

Read More
VR Showroom

A true mixed reality experience using Varjo XR-1

Stereoscape recently developed a mixed reality experience using the brand new Varjo XR-1 headset. We sat down with Stereoscape’s CTO Ferhat Sen and creative producer Jyri Nolvi, and developer Daniel Leggat to discuss the experience and possibilities of working with the new Varjo headset.

Read More
AR Hololens motor rotating hand gesture

Enterprise AR/VR – proving the business case

AR and VR are helping drive digital transformation in enterprises. VR is typically used in product design or to replicate real-life situations in immersive learning, whilst AR is streamlining workflows, speeding up troubleshooting, boosting on-the-job learning and more. Presenting a solid business case is one of the key steps in adopting AR/VR for enterprise use. A well-structured proof of concept will help you build the business case.

Read More

Interactivity and multilayer storytelling

In our last blog, we looked at how effective information architecture (IA) helps make sense of complex information. The way information is organised becomes even more important when creating interactive or multi-layered content. In this article we take a look at how information architecture underpins interactive, multi-layered storytelling, helping personalise and customise content for effective B2B marketing and sales.

Read More

Get a time & cost estimate for your solution.

Sign up for our newsletter

[email protected]
+358 207 419 950

Kampinkuja 2
00100 Helsinki

Business ID: 2077474-0
Stereoscape GDPR

© Stereoscape Oy