Stereoscape

Blog

Selkeät ohjeet, selkeä hyöty – AR näyttää eikä selitä

(last update 2 months ago)

Lisätty todellisuus, AR, tuo työohjeistuksen manuaalisen työn tekijöille silloin kun sitä tarvitaan ja mahdollistaa samalla tehokkaan etätuen. 

Lisättyä todellisuutta hyödyntävät tuottavuusratkaisut – kuten TeamViewer Frontline ja Intoware WorkfloPlus – palvelevat teollisuuden työntekijöitä digitalisoimalla työnkulkuja ja optimoimalla manuaalisia prosesseja muun muassa tuotannossa, kunnossapidossa ja logistiikassa. Prosessit, jotka paperipohjaisina vievät paljon aikaa ja resursseja, voidaan digitalisoinnin avulla muokata tehokkaammiksi.

Työnteko nopeutuu, laatu paranee  ja kustannuksia säästyy, kun AR tuo ohjeet ja opastuksen suoraan työympäristöön – reaaliaikaisina, visuaalisina ja tarvittaessa kolmiulotteisina. Työ tehostuu entisestään, kun käyttöön otetaan puheohjauksella toimivat älylasit – kuten RealWearin Navigator-laitteet – jotka vapauttavat kädet työntekoon.  

Vaihe vaiheelta etenevä ohjeistus tai etäekspertin piirtämät ohjeet suoraan työkohteen päällä säästävät työtunteja ja ehkäisevät kalliita virheitä. Samalla kaikki voidaan tallentaa digitaalisesti, ja raportteja voidaan luoda nopeasti ja jakaa tarpeen mukaan.  

AR-avusteiset ratkaisut nopeuttavat perehdytystä ja koulutusta työn yhteydessä ja auttavat tiedon siirtämisessä tiimin sisällä. Digitaalisten työnkulkujen avulla tehtävät ja prosessit voidaan dokumentoida yhdessä työntekijöiden kanssa, jolloin kokeneiden työntekijöiden tietämys – sekä heille vuosien varrella kertyneet näkemykset ja asiantuntemus – saadaan käyttöön. Ohjeet ovat helposti seuraavan työntekijän saatavilla. 

Myös vaatimustenmukaisuuden osoittaminen ja hallinta helpottuu. Digitaalisia kirjausketjuja on helpompi hallita ja ylläpitää kuin paperisia. Työnkulun jokainen vaihe on automaattisesti digitaalisesti aikaleimattu, ja työn edetessä voidaan ottaa valokuva- tai videotodiste vaatimustenmukaisuuden todentamiseksi. 

Digital Workflow Krones1
Lisätty todellisuus havainnollistaa työohjeet, tehostaa työtä ja nopeuttaa oppimista työn yhteydessä.

AR-avusteiset sovellukset tuottavat usein kymmenien prosenttien tuottavuusparannuksia”, toteaa Stereoscapen New Business Manager Toni Hämäläinen. “Kentällä toimiva asentaja ‘lainaa’ videoyhteyden kautta silmänsä ekspertille, joka voi paitsi opastaa, myös piirtää AR:n avulla ohjeita yhteiseen näkymään. Väärinymmärrykset vähenevät ja työ tulee kerralla kuntoon. Perehdytys ja koulutukset tapahtuvat työn ohessa visuaalisesti ja helposti. Samalla kalliit seisokit lyhenevät. Ei siis ihme, että AR parantaa tuottavuutta, laatua ja asiakastyytyväisyyttä yhä useammassa yrityksessä.”

Stereoscape toimittaa AR-avusteisen työnteon ratkaisuja yhdessä kumppaniensa TeamViewerin, Intowaren ja RealWearin kanssa. ”Kumppanimme ovat maailman johtavia teollisten AR-ratkaisujen toimittajia. Asiakkaillemme on tärkeää, että teknologia on mahdollisimman helppokäyttöistä ja pystyy kustannustehokkaasti muuntamaan paperipohjaiset prosessit digitaaliseen muotoon. Myös monipuoliset hallintaominaisuudet ja kätevä integrointi taustajärjestelmiin kiinnostavat asiakkaita.” Hämäläinen kertoo. 

Aloita AR-avusteisen etätuen hyödyntäminen.
Erikoistarjous

RealWear-älylasit teolliseen käyttöön, hands-free, specsit
+ Innovatiivinen TeamViewer xAssist etätukisovellus
EUR 5,000 + ALV
Tarjous on voimassa 31.3.2024 asti
Paketin sisältö

RealWear Navigator® 520 -älylasit, mukaan lukien Petzl-kypäräklipsit, 2 kuukauden TeamViewer Frontline xAssist lisenssi 2 ihmiselle, 2 tunnin koulutus – Pidämme huolen laitteiston ja ohjelmiston asennuksesta, jotta voit aloittaa käytön välittömästi.

Ota yhteyttä: Toni Hämäläinen, New Business Manager 
[email protected]  +358 44 326 4212

Share this article
Facebook
Twitter
LinkedIn

Read more

Order our newsletter