360°-kuvaus palveluna – lopputuloksena elämyksellinen virtuaalikierros

360-kuvaus maapallo

Stereoscape rakentaa 360°-kuvatun sisällön avulla elämyksellisiä ja mieleenpainuvia virtuaalikierroksia markkinoinnin, myynnin ja kouluttamisen käyttöön.

360°-kuvatut virtuaalikierrokset korvaavat tai täydentävät fyysisiä esittelyjä, ja interaktiivisina ne erottuvat tehokkaasti perinteisistä passiivisista videoista. Käyttäjä pääsee tutustumaan 360°-virtuaalikierrokseen verkon kautta missä ja milloin tahansa – 24/7. 

Stereoscape on toteuttanut 360°-kuvattuja, selainpohjaisia virtuaalikierroksia monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Kerromme tällä sivulla miten rakennamme virtuaalikierroksen, miten voit hyödyntää kierrosta ja mitä etuja voit saavutta. Voit myös tutustua muutamaan referenssiimme sivun alalaidassa olevista linkeistä. 

Esimerkiksi Tamro Oyj:n sisäisessä arvioinnissa Stereoscapen toteuttama 360°-virtuaalikierros sai arvosanaksi 4,6/5, kun kysyttiin, miten hyvin kierros soveltuu myynnin työkaluksi. Myös asiakkaat ovat olleet vilpittömän innostuneita kierroksesta – he ovat kokeneet, että se vastaa hienosti heitä askarruttaviin kysymyksiin Tamron toiminnasta.

Mitä on 360°-kuvattu sisältö?

360°-kuvattu sisältö on kuvia ja videoita, jotka on otettu käyttämällä erityistä 360°-kamerakalustoa, ja joka mahdollistaa ympäristöön tutustumisen kaikista suunnista, toisin sanoen tutustumiskäynnin kohteeseen virtuaalisesti. Virtuaalinen vierailu toimii selaimessa, mutta halutessaan kierroksen voi kokea VR-laitteilla. Lue lisää.

360-kuvaus drooni

Miten 360°-kuvattu virtuaalikierros toteutetaan?

 • 360°-virtuaalikierrokset rakennetaan 360-kameralla kuvatuista videoista ja stillkuvista. Mukaan voi liittää pelimoottorin avulla mallinnettua 3D-sisältöä esimerkiksi kohteista, joita on vaikea kuvata reaalimaailmassa.

 • Kierrokseen lisätään navigointiohjeet, ääntä (voice-over) ja usein eri kieliversioita. Kierroksessa voi olla valmiita polkuja, ja siihen voi lisätä karttoja tai pohjakuvia.

 • 360°-ympäristöön lisätään usein myös interaktiivisia infopisteitä, joita napauttamalla käyttäjä voi tutustua lisäsisältöihin. Pisteistä voi avautua erilaisia tekstisisältöjä, kuvia, videoita, animaatioita, grafiikkaa, ohjeita, kontaktilinkkejä jne. Virtuaalikierrokseen voi lisätä myös hauskoja ja hyödyllisiä pelillisiä elementtejä.

360-kuvaus kansallismuseo

Mihin 360°-kuvattuja virtuaalikierroksia voi hyödyntää?

 • Virtuaaliset messuosastot, esittelytilat ja vierailukeskukset – Tavoitat suuremman yleisön ja palvelet paremmin asiakkaita, joilla ei ole mahdollisuutta fyysiseen vierailuun. Monipuoliset interaktiiviset sisällöt tekevät vierailusta informatiivisen ja mieleenpainuvan. Virtuaalikierrokset toimivat myös fyysisissä tapahtumissa: VR-optimoitu versio on loistava vetonaula asiakastilaisuuksissa tai messuilla.

 • Virtuaaliset yritys- ja tehdasesittelyt – Virtuaalivierailut eivät häiritse tuotantoa tai aiheuta turhaa liikennettä tehdasalueella. Interaktiiviseen esittelyyn voit myös lisätä kiinnostavia digisisältöjä esim. vastuullisuusteemoista täydentämään vierailukokemusta.    

 • Virtuaaliset opastukset – Voit viestiä kulkuohjeet sisä- tai ulkotiloissa erittäin havainnollisesti 360°-virtuaaliympäristössä. Voit myös kertoa turvallisuuskäytännöistä, kuten hätäpoistumisteistä, suojavarusteista tai ensiapupisteistä.

 • Virtuaaliset näyttely- ja myymälätilat – Virtuaalivierailu fyysisessä näyttely- tai myymälätilassa elävöittää tuote- ja palveluesittelyjä verkossa. Interaktiivisten sisältöjen kautta voit kertoa tuotteistasi mielenkiintoisesti eri näkökulmista.  

 • Virtuaaliset museo- ja näyttelykierrokset – Houkuttele uusia silmäpareja virtuaalikierroksen avulla, ja kerro teoksista uusin tavoin 360°-materiaalia, tekstejä, videoita ja muita digisisältöjä yhdistelemällä. Voit myös ikuistaa poistuvat näyttelyt digitaaliseen muotoon myöhempää käyttöä varten. 

 • Virtuaaliset luontoelämykset ja muut kohde-esittelyt – Kerro kohteen vetovoimaisuudesta ja ainutlaatuisista nähtävyyksistä markkinoinnissa ja anna asiakkaille mahdollisuus tutustua kohteeseen etukäteen. Luontokohteiden lisäksi virtuaalikierroksien avulla voi esitellä ostoskeskuksia, tapahtuma- ja kokoustiloja jne.

360 palvelu 4

Mitä hyötyjä 360°-kuvatut virtuaalikierrokset tuottavat?

 • Passiivisesta katsojasta aktiivinen kokija – 360-elämys herättää kiinnostusta ja luo läsnäolon tunteen. Interaktiivisuus osallistaa ja aktivoi – toisin kuin passiiviset videot tai PowerPoint-esitykset. Käyttäjä tutkitusti viettää 360°-kierroksella enemmän aikaa kuin muun verkkosisällön parissa.

 • Selkeä tieto oikeassa yhteydessä – Isot ja monimutkaiset tilat hahmottuvat paremmin kuin tavallisia kuvia tai videoita katsomalla. Realistisessa ympäristössä tarjoiltu tieto helpottaa tiedon omaksumista ja jää paremmin mieleen.

 • Aina saatavilla, vastuullisesti – Käyttäjä pääsee tutustumaan 360-virtuaalikierrokseen verkon kautta missä ja milloin tahansa – 24/7. Matkustustarve vähenee ja hiilijalanjälki pienenee.

 • Helppo käyttää – Käyttäjä voi liikkua 360°-kierroksella edestakaisin, kääntää näkymää, pysähtyä ja tutkia ympäristön yksityiskohtia. Selainpohjainen käyttö on helppoa tutuilla mobiili- ja pöytälaitteilla. VR-laseilla tilan, syvyyden ja läsnäolon kokemus tehostuu. Eri kieliversiot ovat kätevästi saatavilla. 

 • Monikanavaisuus – 360°-virtuaalikierroksia voi jakaa eri kanavissa, ja hyödyntää paitsi netissä, myös reaalimaailman ympäristöissä esim. isolla kosketusnäytöllä.

 • Sisällön kierrätys ja päivitettävyys – Interaktiivisena sisältönä voi hyödyntää olemassa olevia sisältöjä, ja samaa 360°-materiaalia voi käyttää sekä markkinoinnissa että esim. perehdytyksessä ja koulutuksessa. Kierrosta on helppo päivittää myöhemmin uudella sisällöllä. 

 • Analytiikka – 360°-kuvatut virtuaalikierrokset voi usein integroida analytiikkatyökaluihin, joiden avulla saat arvokasta kävijädataa kierroksen kehittämiseen ja asiakasymmärryksen tueksi.

360-kuvaus tehdas

Stereoscapen palvelumalli – suunnittelusta pitkäikäiseksi virtuaalikierrokseksi

Kuvaamme sekä 360°-stillkuvia että videoita, maan pinnalta ja ilmasta. Esim. tehdasalueet tai luontokohteet voidaan taltioida 360°-ilmakuvauksella droonin avulla. Toimistomme sijaitsee Helsingissä, mutta hoidamme 360°-kuvauskeikkoja kaikkialla Suomessa, ja kumppanien avulla myös ulkomailla. Alla on kuvaus palvelumallistamme ja suuntaa-antava toimitusaikataulu.

360-kuvaus palvelumalli
virtuaalikierros 360 kansallismuseo2

Virtual | Kansallismuseo

360 virtual tour

Virtual | Tamro

360-kuvaus helsigin satama

Virtual | Port of Helsinki

Turo Drakvik
TURO DRAKVIK

Creative Producer

Olli Kettunen scaled e1677678536238
OLLI KETTUNEN

Solutions Sales Manager

Iiro Martikainen
IIRO MARTIKAINEN

Sales coordinator