Blogimme

Metaversumi on internetin ja digitaalisuuden seuraava, suuri loikka kohti yhä vahvempaa virtuaalisuutta ja vuorovaikutteisuutta. Globaalit suuryritykset näyttävät suuntaa teknologian kehityksen myötä tapahtuvassa suuressa murroksessa, jossa fyysisen ja digitaalisen maailman rajat hämärtyvät entisestään. Muutoksen laajuus ja perustavanlaatuisuus on verrattavissa maailman digitalisoitumiseen vuosituhannen vaihteessa. Muutos tulee vauhdilla, ja yritysten on valmistauduttava siihen.
Kristian Lukander e1631874368381
Virtuario on Työterveyslaitoksen suomalainen, VR-turvallisuuskoulutussisältöjä kehittävä “sisäinen start-up”, jonka toiminta perustuu pedagogiikkaan, tutkimukseen ja työturvallisuusasioiden kokonaisvaltaiseen ymmärtämiseen. Blogissamme Virtuarion Kristian Lukander kertoo VR:n hyödyistä käytännön turvallisuusasioiden oppimisessa.
Käynnissä olevien Jääkiekon maailmanmestaruuskisojen kunniaksi haastattelimme Sense Arenan perustajaa ja toimitusjohtajaa Bob Tetivaa aiheesta kuinka virtuaalitodellisuus auttaa jääkiekkoilijoita parantamaan suoritustaan ja “lätkäaistiaan”. Tetivan yritys on kahden NHL-joukkueen virallinen kognitiivisen harjoittelun yhteistyökumppani ja sillä on suuri visio rikastuttaa urheilua ja tarjota faneille uusia kokemuksia virtuaalitodellisuudessa.
Informaation määrän kasvaessa sen jäsentely helposti omaksuttavaan muotoon on yhä tärkeämpää. Informaatioarkkitehtuuri ja käyttäjäkokemussuunnittelu pyrkivät järjestämään tietoa, ja esittämään sitä mahdollisimman saavutettavalla tavalla. Mistä tunnistaa hyvän informaatioarkkitehtuurin? Entä miten suunnitellaan hyviä interaktiivisia käyttökokemuksia? Stereoscapen haastattelussa kokemussuunnittelija Sannimari Honkanen kertoo vinkkejä käyttäjäkokemuksen suunnitteluun.
tereoscape on viimStereoscape on viime vuosina kehittänyt virtuaalisia ratkaisuja, joiden tarkoitus on mahdollistaa parempi vuorovaikutus ihmisten välillä etänä esimerkiksi virtuaalimyynnissä tai virtuaalikoulutuksissa. Siksi olimmekin erittäin kiinnostuneita haastattelemaan Grape Peoplen etäkokousmies Jonas Rajantoa aiheesta ja kuulemaan, mitä hänellä on sanottavana uusista viestintäkanavista ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta etätyöaikana.
Karoliina Leisti
Virtuaalitodellisuutta (VR) hyödyntävän teknologian avulla voi rakentaa oppimisratkaisuja, jotka edistävät työturvallisuutta. Ihminen tekee yhden työpäivän aikana tuhansia valintoja ja päätöksiä, jotka voivat vaikuttaa merkittävällä tavalla myös työturvallisuuteen. Virtuaalitodellisuudessa vääristä valinnoista on mahdollista saada välitön palaute, mutta turvallisesti. Myös keskittyminen, sitoutuminen ja motivaatio turvallisuuskoulutukseen paranevat, kun passiivinen oppija muuttuu virtuaaliympäristössä aktiiviseksi kokijaksi ja tekijäksi. Näin VR tuottaa parempia ja turvallisempia valintoja jokapäiväiseen työhön vähentäen todennäköisyyttä työturvallisuuden laiminlyöntiin.
Vallitseva globaali pandemia on muuttanut yritysten tapaa toimia ja harjoittaa liiketoimintaa. Samalla se on kiihdyttänyt kaikille ajankohtaiseksi tullutta digitaalista muutosta. Tarkastelemme tässä tekstissä kuinka koronavirustauti (Covid-19) on muuttanut B2B-markkinointia, sekä kerromme näkemyksiä aiemmin kasvokkain tapahtuneen markkinoinnin ja viestinnän tehokkaista ja tuloksellisista vaihtoehdoista. Annamme sinulle lähtökohtia, kuinka olla edustava ja hurmata asiakas niin webinaareissa, videopalavereissa kuin verkossa tapahtuvissa kohtaamisissa.